Alege ca destinatie de weekend cel mai frumos oras din vestul tarii: Timisoara! Este unul dintre acele orase in care nu te plictisesti, deoarece la tot pasul gasesti ceva nou si interesant de descoperit si de admirat.

3 idei pentru un weekend in Timisoara

Ce poti face intr-un weekend in Timisoara?

Ideea 1: La pas prin Timisoara

Centrul Timisoarei cu cele mai importante piete – Piata Victoriei si Piata Unirii  – este amenajat special cu alei pietonale astfel incat este simplu sa descoperi pas cu pas arhitectura cladirilor. Daca ti-ai propus hoar sa hoinaresti prin oras vei fi impresionat de cladiri impozante precum Catedrala Mitropolitana, Palatul Baroc, Palatul Neuhausz, Palatul Hilt & Vogel, Palatul Merbl, Palatul DauerbachPalatul Széchenyi, Domul Catolic, Palatul Baroc, Casa cu Lei, Casa Bruck, Casa Prenner.

Orincand ai nevoie de o binemeritata pauza, te poti opri la una dintre cafenelele sau pub-urile situate la parterul cladirilor.

Tot la pas, te poti relaxa si in cele mai populare locuri de promenade ale orasului – Bastionul Theresia (care este de fapt o parte din cetatea veche a orasului), Parcul Rozelor sau aleile de pe raul Bega.

Ideea 2: Timisoara  – Capitala  Europeana a Culturii 2021

Daca vrei sa intelegi de ce Timisoara a fost desemnata Capitala Europeana a Culturii 2021 ar trebui sa te orientezi catre obiectivele culturale din oras. Descopera cele trei teatre de stat care au spectacole in trei limbi diferite dar si institutiile de cultura, precum: Opera Romana din Timisoara, Filarmonica de Stat Banatul.

Oricand poti gasi deschise galerii de arta si expozitii impresionante.

In plus, daca vizitezi Timisoara vara, in timpul Festivalul de Opera si Opereta in aer liber, vei putea participa gratuit la spectacole de opera si opereta sustinute de artisti consacrati.

Ideea 3: Timisoara –  relaxare in vizita la prima fabrica de bere si plimbare cu vaporasul sau cu barca pe Bega

Chiar si pentru cei care prefera calatoriile care ies din tipare, Timisoara multe de oferit: cafenele, pub-uri, restaurant cu specific, dar si locul in care poti gusta berea direct din prima fabrica romaneasca.

Pentru a descoperi o alta fata a orasului, plimba-te cu vaporasul pe Bega , mai nou, cu barca cu vasle. Chiar daca nu esti specialist in vaslit, poti opta pentru o calatorie pe apa in apropierea Timisoarei, intr-un traseu de cativa kilometri in timpul caruia vei putea admira un peisaj salbatic cu pasari, libelule si multa verdeata.

Timisoara este orasul in care totul este posibil – de la vizitarea obiectivelor cu mare insemnatate culturala si istorica si pana la distractii si posibilitati multiple de relaxare.

Planifica-ti un weekend in Timisoara si lasa-te cucerit de acest oras complex, cu spirit liber!

Pentru cazare, alege o pensiune cu mic dejun inclus care sa iti ofere un cadru prietenos si linistit de ralaxare! PENSIUNEA ELISEI, de exemplu, se afla pe Bulevardul Constantin Brancoveanu, nr. 70, la o distanţă de 7 minute de Gara de Nord, 10 minute de zona centrala a orasului si 35 de minute de Aeroportul Traian Vuia, Timisoara.

Te poti caza intr-una dintre cele 27 de camere: camere single, camere duble, camere triple sau apartamente dotate cu televizor LCD, WI-FI gratuit, aer conditionat. Pentru turistii care calatoresc cu masina, Pensiunea Elisei asigura parcare supravegheata video non-stop.