Avantajele amenajarii unui gazon artificial in gospodaria dumneavoastra sau in cadrul afacerii pe care o detineti sunt de neneglijat. Marile beneficii ale acestui tip de amanjare sunt de ordin economic si ecologic.

Din punct de vedere economic, fie ca va amenajati gradina sau ca faceti o investitie in cadrul firmei dumneavoastra, gazonul artificial va reduce din costurile de intretinere si externalitatile pe care un gazon natural vi le-ar putea provoca.

Prospetimea si acuratetea unui gazon natural se mentine cu eforturi de ordin financiar si va solicita din timpul de care dispuneti. Ganditi-va ca de cate ori sunteti nevoiti sa irigati, sa tundeti iarba, s-o tratati cu chimicale impotriva daunatirilor.

Probabil ca v-ati facut o estimare in legatura cu costurile legate de consumul de apa, de carburant si piese auxiliare pentru masina de tuns. La care se mai pot adauga si banii pentru reinsamantari la inceput de primavara. Credeti sau nu, toate aceste costuri sunt eliminate de instalarea unui gazon artificial.

Nu va veti mai face griji cu privire la acest ansamblu de activitati pentru a avea o oaza de liniste placuta vederii si un loc propice de joaca pentru copiii dumneavoastra. Gazonul artificial rezista tuturor conditiilor meteo, nu va veti mai face griji in privinta noroiului sau a denivelarilor.

Suprafata perforata pe care se afla firele de iarba artificiala permite scurgerea apei astfel incat dumneavoastra sa nu va mai faceti griji de inconvenientele mentionate anterior.

Economisirea apei si a carburantilor, dar si neutilizarea fertilizatorilor sunt argumentele de ordin ecologic ale unei instalatii cu gazon artificial. Desigur, aceste scutiri de risipa a unor resurse nu rezolva problemele globale legate de poluare, dar poate reprezenta contributia dumneavoastra si este o solutie viabila de protejare a mediului.

In concluzie, gazonul artificial are doua mari avantaje comparative cu cel natural: este economic si ecologic. Economisiti bani, resurse, iar timpului dumneavoastra ii puteti acorda activitati poate mai importante pentru dumneavoastra